AnNamir™ | Ingat 5 Sebelum 5

Alhamdulillah • Buku Istiadat Konvo DQ Kali Ke-23 siap dicetak. Sekalung tahniah pada Huffaz yang bakal diraikan pada istiadat Konvo dua hari lagi 😉 • #AnNamir #KonvoDQ

Alhamdulillah • Buku Istiadat Konvo DQ Kali Ke-23 siap dicetak. Sekalung tahniah pada Huffaz yang bakal diraikan pada istiadat Konvo dua hari lagi 😉 • #AnNamir #KonvoDQ

Today’s Design • Tag nama Jawatankuasa Konvo DQ • #AnNamir #Design #KonvoDQ

Today’s Design • Tag nama Jawatankuasa Konvo DQ • #AnNamir #Design #KonvoDQ

Paragliding di Kuala Kubu Bharu • Salah satu sukan extreme yang bakal popular di KKB nanti • Pengalaman menarik 1st time “terbang” memang mengujakan! • Full video coming soon insyaAllah 😉 #AnNamir #Paragliding #KKB

Cerita Saat Ini • Menghayati keindahan terbenamnya mentari hari ini… • #AnNamir #Lenovo #VibeX  (at Tasik Huffaz, Darul Quran)

Cerita Saat Ini • Menghayati keindahan terbenamnya mentari hari ini… • #AnNamir #Lenovo #VibeX (at Tasik Huffaz, Darul Quran)

Engkaulah yang Satu! • #AnNamir #Lenovo #VibeX #nofilter #unedited #PrayForGaza  (at Darul Quran JAKIM)

Engkaulah yang Satu! • #AnNamir #Lenovo #VibeX #nofilter #unedited #PrayForGaza (at Darul Quran JAKIM)

Bismillah • Teruskanlah berdoa untuk kesejahteraan semua umat Islam di seantero dunia • #AnNamir #SupportGAZA #prayforgaza #prayforsyria #Islam #prayforpalestine

Bismillah • Teruskanlah berdoa untuk kesejahteraan semua umat Islam di seantero dunia • #AnNamir #SupportGAZA #prayforgaza #prayforsyria #Islam #prayforpalestine

포커스! • Fokus! • #AnNamir #Canon #7D #supportgaza #prayforgaza

포커스! • Fokus! • #AnNamir #Canon #7D #supportgaza #prayforgaza

Bismillah • ‘Eidukum Mubarok • Moga selamat perjalanan kami dari Melor KB ke Kg. Keledek, Kuala Lipis sebentar lagi…  • تقبَّل اللَّه مِنَّا ومِنكم صالح الأعمال • #AnNamir #supportgaza #aidilfitri #eid

Bismillah • ‘Eidukum Mubarok • Moga selamat perjalanan kami dari Melor KB ke Kg. Keledek, Kuala Lipis sebentar lagi… • تقبَّل اللَّه مِنَّا ومِنكم صالح الأعمال • #AnNamir #supportgaza #aidilfitri #eid

Inilah hasilnya bila anakanda puteriku keboringan menunggu waktu ifthor petang semalam 😊 • #AnNamir #Lenovo #VibeX #unedited #nofilter

Inilah hasilnya bila anakanda puteriku keboringan menunggu waktu ifthor petang semalam 😊 • #AnNamir #Lenovo #VibeX #unedited #nofilter

Today’s Design • Mock-up Paperbag sempena Konvo DQ akhir Ogos nanti • #AnNamir #Design #KonvoDQ

Today’s Design • Mock-up Paperbag sempena Konvo DQ akhir Ogos nanti • #AnNamir #Design #KonvoDQ

Today’s Design • Alhamdulillah, dah dapat idea sikit, but need more! Nak kena polish lagi nih… • #AnNamir #Design #KonvoDQ #Jakim

Today’s Design • Alhamdulillah, dah dapat idea sikit, but need more! Nak kena polish lagi nih… • #AnNamir #Design #KonvoDQ #Jakim

————————————————————————• CARA INSTALL WHATSAPP PLUS •————————————————————————1. Mula2 sila download wassap+ kat sini: http://goo.gl/bhEZ2O (Whatsapp PLUS versi latest)2. Lepas tu keluar dari chat wassap, kat muka depan wassap nanti, pegi kat menu Settings.3. Amik Chat Settings.4. Amik Backup Conversation.5. Ok, bila dah siap backup tu, kluar wassap. Pastu uninstall wassap sedia ada ni. (Nak uninstall boleh pegi kat Setting > Application)6. Lepas siap uninstall tu, sila pergi ke folder tpt download tadi (biasa ada notification dia kat status bar utk capaian segera, kalau xde, guna apps file manager utk buka folder download dlm hfon tu) dan install fail WhatsApp-Plus dlm tu.7. Masa mula install tu dia akan jumpa backup chat yg kita buat tadi, klik pada button RESTORE dan ikut je step2 seterusnya.8. Selesai dan boleh guna Wassap+ ✅ Tambahan setting dlm Wassap+ utk pamerkan icon kawan2 dlm grup chat:1. Buka wassap+ tu, kat muka utama dia, klik button menu kt hfon, sama ada kat sebelah kiri bawah hfon, atau kalau kat screen kat penjuru atas kanan yg ada tiga titik bertingkat tu. Ada sesetengah hfon/tab yg terus paparkan icon wassap plus kat menu atas wassap. So boleh klik situ. 2. Ok bila menu kluar, sila klik pada PLUS. (Kalau yg dah ada icon plus kt menu tadi, terus ke step no.3 pasni)3. Tengok dlm tu menu Appearence, tgk yg nombor 1 Conversation Screen.4. Pastu amik 1.3 Pics.5. Pastu tanda semua kotak dalam tu kecuali kotak last sekali.6. Keluar menu dan boleh masuk group chatting dan boleh tengok hasilnya.7. Utk pos icon2 baharu, kat tpt icon biasa guna tu, klik pada tanda +, dlm tu ada semua icon baharu. Tapi hanya pengguna wassap+ je boleh nampak icon tu hihhi…*Sekian tips yg nampak mcm panjang n susah, tapi bila dah baca sonang jo jang eh…~AyamBrand Studio

————————————————————————
• CARA INSTALL WHATSAPP PLUS •
————————————————————————
1. Mula2 sila download wassap+ kat sini: http://goo.gl/bhEZ2O
(Whatsapp PLUS versi latest)

2. Lepas tu keluar dari chat wassap, kat muka depan wassap nanti, pegi kat menu Settings.

3. Amik Chat Settings.

4. Amik Backup Conversation.

5. Ok, bila dah siap backup tu, kluar wassap. Pastu uninstall wassap sedia ada ni. (Nak uninstall boleh pegi kat Setting > Application)

6. Lepas siap uninstall tu, sila pergi ke folder tpt download tadi (biasa ada notification dia kat status bar utk capaian segera, kalau xde, guna apps file manager utk buka folder download dlm hfon tu) dan install fail WhatsApp-Plus dlm tu.

7. Masa mula install tu dia akan jumpa backup chat yg kita buat tadi, klik pada button RESTORE dan ikut je step2 seterusnya.

8. Selesai dan boleh guna Wassap+


Tambahan setting dlm Wassap+ utk pamerkan icon kawan2 dlm grup chat:

1. Buka wassap+ tu, kat muka utama dia, klik button menu kt hfon, sama ada kat sebelah kiri bawah hfon, atau kalau kat screen kat penjuru atas kanan yg ada tiga titik bertingkat tu. Ada sesetengah hfon/tab yg terus paparkan icon wassap plus kat menu atas wassap. So boleh klik situ.

2. Ok bila menu kluar, sila klik pada PLUS. (Kalau yg dah ada icon plus kt menu tadi, terus ke step no.3 pasni)

3. Tengok dlm tu menu Appearence, tgk yg nombor 1 Conversation Screen.

4. Pastu amik 1.3 Pics.

5. Pastu tanda semua kotak dalam tu kecuali kotak last sekali.

6. Keluar menu dan boleh masuk group chatting dan boleh tengok hasilnya.

7. Utk pos icon2 baharu, kat tpt icon biasa guna tu, klik pada tanda +, dlm tu ada semua icon baharu. Tapi hanya pengguna wassap+ je boleh nampak icon tu hihhi…

*Sekian tips yg nampak mcm panjang n susah, tapi bila dah baca sonang jo jang eh…

~AyamBrand Studio

Bismillah • Apa lagi yang perlu dibuktikan? Kebathilan jelas terpampang di depan mata. Dengan kemuliaan RamadhanMu ya Allah; kami mendoakan kebaikan untuk saudara² kami di Palestin, Syiria, Mesir dan seluruh dunia Islam • #PrayForGaza #Pray4Gaza #PrayForSyiria #DoaUntukGaza

Bismillah • Apa lagi yang perlu dibuktikan? Kebathilan jelas terpampang di depan mata. Dengan kemuliaan RamadhanMu ya Allah; kami mendoakan kebaikan untuk saudara² kami di Palestin, Syiria, Mesir dan seluruh dunia Islam • #PrayForGaza #Pray4Gaza #PrayForSyiria #DoaUntukGaza

Antara hasil karya Cikgu Zul KKB. Datang ke pekan koboi KKB kena pi lorong seni ni 😉

Antara hasil karya Cikgu Zul KKB. Datang ke pekan koboi KKB kena pi lorong seni ni 😉

Blurrrrr! Dari personal record 0:54 saat, dah jadi berbelas minit tak siap2 huhhu, berkarat sunggoh doh skill #facepalm

Blurrrrr! Dari personal record 0:54 saat, dah jadi berbelas minit tak siap2 huhhu, berkarat sunggoh doh skill #facepalm