AnNamir™ | Ingat 5 Sebelum 5

Flower in 3D Stereography • Bagi yang baru mengenali apa itu 3D Stereography, boleh baca maklumat berkenaan bagaimana nak tengok imej ni, bagaimana nak shoot macam ni, bagaimana nak edit, semua ada saya terangkan di: 
http://goo.gl/p8wS36 • Boleh juga lihat koleksi 3D Stereografi ini di album FB saya:
http://goo.gl/p8wS36 • #AnNamir #3D #Stereography #Nikon

Flower in 3D Stereography • Bagi yang baru mengenali apa itu 3D Stereography, boleh baca maklumat berkenaan bagaimana nak tengok imej ni, bagaimana nak shoot macam ni, bagaimana nak edit, semua ada saya terangkan di:
http://goo.gl/p8wS36 • Boleh juga lihat koleksi 3D Stereografi ini di album FB saya:
http://goo.gl/p8wS36 • #AnNamir #3D #Stereography #Nikon

Somewhere in JB • #AnNamir #GalaxyS2 #Miniature (at Somewhere in JB)

Somewhere in JB • #AnNamir #GalaxyS2 #Miniature (at Somewhere in JB)

Selamat Malam • #PrayForEgypt #PrayForMH370 #Pray4MH370 #DoaUntukMH370 #MengenangMH370 • (at Kampung Keledek, Kuala Lipis)

Selamat Malam • #PrayForEgypt #PrayForMH370 #Pray4MH370 #DoaUntukMH370 #MengenangMH370 • (at Kampung Keledek, Kuala Lipis)

Bismillah • Mulai harimu dengan memuliakan kebesaranNya • Subhanallah Tabarakallah • #AnNamir  #GalaxyS2 #BlueSky

Bismillah • Mulai harimu dengan memuliakan kebesaranNya • Subhanallah Tabarakallah • #AnNamir #GalaxyS2 #BlueSky

| Bismillah | Mulai hari kita dengan namaNya, semoga lebih diberkati & dipermudahkan segala urusan insyaAllah.

Info foto:
Tersangat rare nak dapat pelangi waktu sunrise di DQ ni, sempat capture guna hfon saja sebentar tadi.

#DarulQuran #DoaUntukMH370 #PrayForMH370 #Pray4MH370 #AnNamir

| Bismillah | Mulai hari kita dengan namaNya, semoga lebih diberkati & dipermudahkan segala urusan insyaAllah.

Info foto:
Tersangat rare nak dapat pelangi waktu sunrise di DQ ni, sempat capture guna hfon saja sebentar tadi.

#DarulQuran #DoaUntukMH370 #PrayForMH370 #Pray4MH370 #AnNamir

| Bismillah | InsyaAllah ada jalannya. 
رب يسر ولا تعسر رب تمم بالخير
 #PrayForMH370 #Pray4MH370  #PrayForRainMH370 #DoaUntukMH370 #Mas #MalaysiaAirlines

| Bismillah | InsyaAllah ada jalannya.
رب يسر ولا تعسر رب تمم بالخير
#PrayForMH370 #Pray4MH370 #PrayForRainMH370 #DoaUntukMH370 #Mas #MalaysiaAirlines

| Bismillah | Subhanallah Tabarakallah! Allah jualah yang Maha Berkuasa, bila Dia kehendaki, maka Dia berkata KUN (jadilah), FAYAKUN (maka jadilah apa yang Dia kehendaki). Tidak ada yang mustahil di sisiNya. Teruskan berdoa untuk #MH370.

Info Foto:
Samsung Galaxy S2 #unedited 
Suasana di Tasik Huffaz DQ sejam yang lepas. Semalam penuh jerebu, harini indah menawan kalbu, semuanya Allah yang aturkan.
_________________________________
#Pray4MH370 #PrayForMH370 #DoaUntukMH370

| Bismillah | Subhanallah Tabarakallah! Allah jualah yang Maha Berkuasa, bila Dia kehendaki, maka Dia berkata KUN (jadilah), FAYAKUN (maka jadilah apa yang Dia kehendaki). Tidak ada yang mustahil di sisiNya. Teruskan berdoa untuk #MH370.

Info Foto:
Samsung Galaxy S2 #unedited
Suasana di Tasik Huffaz DQ sejam yang lepas. Semalam penuh jerebu, harini indah menawan kalbu, semuanya Allah yang aturkan.
_________________________________
#Pray4MH370 #PrayForMH370 #DoaUntukMH370

| Bismillah | Jumu’ah Mubarokah. 
Jerebu teruk di Darul Quran, pagi petang siang malam beginilah keadaannya. Semua yang berlaku tetap ada hikmahnya yang Allah aturkan. Banyakkan istighfar dan juga berselawat.

Info foto:
Samsung Galaxsy S2 #unedited.
Masjid DQ petang semalam.

Allahumma solli wasallim ‘ala saiyyidina Muhammad wa’ala aali saiyyidina Muhammad…
_________________________
#DoaUntukMH370
#PrayForMH370

| Bismillah | Jumu’ah Mubarokah.
Jerebu teruk di Darul Quran, pagi petang siang malam beginilah keadaannya. Semua yang berlaku tetap ada hikmahnya yang Allah aturkan. Banyakkan istighfar dan juga berselawat.

Info foto:
Samsung Galaxsy S2 #unedited.
Masjid DQ petang semalam.

Allahumma solli wasallim ‘ala saiyyidina Muhammad wa’ala aali saiyyidina Muhammad…
_________________________
#DoaUntukMH370
#PrayForMH370

#PrayForMH370 #Pray4MH370 • Teruskanlah berdoa padaNya. Moga dipermudahkan segala urusan, terungkap segala kerisauan jiwa yang semakin berduka. Ujian ini suatu peringatan dariMu, ampuni kami & rahmati kami ya Allah.

#AnNamir #Malaysia
Info foto:
Samsung Galaxy S2. Sepetang di DQ bersama anakanda Daniell Rifa’e.

#PrayForMH370 #Pray4MH370 • Teruskanlah berdoa padaNya. Moga dipermudahkan segala urusan, terungkap segala kerisauan jiwa yang semakin berduka. Ujian ini suatu peringatan dariMu, ampuni kami & rahmati kami ya Allah.

#AnNamir #Malaysia
Info foto:
Samsung Galaxy S2. Sepetang di DQ bersama anakanda Daniell Rifa’e.

#PrayForMH370 #MalaysiaAirline • Semoga ahli famili & sanak saudara yang terlibat tabah dan sabar dengan sebarang kemungkinan. Mari kita doakan yang terbaik untuk mereka. Sesungguhnya kita milik Allah dan kita akan tetap kembali kepadaNya • #AnNamir #Malaysia #Nikon  (at Darul Quran JAKIM)

#PrayForMH370 #MalaysiaAirline • Semoga ahli famili & sanak saudara yang terlibat tabah dan sabar dengan sebarang kemungkinan. Mari kita doakan yang terbaik untuk mereka. Sesungguhnya kita milik Allah dan kita akan tetap kembali kepadaNya • #AnNamir #Malaysia #Nikon (at Darul Quran JAKIM)

Jumu’ah Mubarokah • Banyakkan berselawat ya rodong² 😁 • Masjid Darul Quran in HDR (5 exposures) + Oil Painting filter • #AnNamir #Nikon #HDR #oilpainting (at Tasik Huffaz, Darul Quran)

Jumu’ah Mubarokah • Banyakkan berselawat ya rodong² 😁 • Masjid Darul Quran in HDR (5 exposures) + Oil Painting filter • #AnNamir #Nikon #HDR #oilpainting (at Tasik Huffaz, Darul Quran)

| Bismillah | Di Bawah NaunganMu •  Antara foto ketika misi memburu Milky Way untuk kali pertama di bumi DQ pada Mac 2013 dulu. Shoot-nya agak tricky kerana kadar light polution kat DQ sangat teruk, post processing untuk foto ni pun boleh tahan main dengan beberapa layer untuk naikkan MW dan betulkan balik WB dia. Tak pasti boleh nampak tak (cuba tengok kat fb saya), ada juga sebiji meteor dalam foto ni •

| Bismillah | Di Bawah NaunganMu • Antara foto ketika misi memburu Milky Way untuk kali pertama di bumi DQ pada Mac 2013 dulu. Shoot-nya agak tricky kerana kadar light polution kat DQ sangat teruk, post processing untuk foto ni pun boleh tahan main dengan beberapa layer untuk naikkan MW dan betulkan balik WB dia. Tak pasti boleh nampak tak (cuba tengok kat fb saya), ada juga sebiji meteor dalam foto ni •

Suatu Hari di #DarulQuran (infra red) • Malas (dan lupa) cara nak edit foto infra red menghasilkan gambar yang ala² rojak ni, kasihan hangpa terpaksa tengok 😁 • #AnNamir #Nikon #infrared

Suatu Hari di #DarulQuran (infra red) • Malas (dan lupa) cara nak edit foto infra red menghasilkan gambar yang ala² rojak ni, kasihan hangpa terpaksa tengok 😁 • #AnNamir #Nikon #infrared

| Bismillah | Sabda Rasulullah S.A.W: “Permudahkanlah, janganlah menyusahkan, tenangkanlah dan janganlah melakukan sesuatu yang menyebabkan orang menjauhkan diri daripada kamu.” • Info Foto: #Nikon D300s - Sigma 70200 - ISO200 - f/9 - 1/4000 - Sunrise 08 Feb 2014 di #DarulQuran • #AnNamir

| Bismillah | Sabda Rasulullah S.A.W: “Permudahkanlah, janganlah menyusahkan, tenangkanlah dan janganlah melakukan sesuatu yang menyebabkan orang menjauhkan diri daripada kamu.” • Info Foto: #Nikon D300s - Sigma 70200 - ISO200 - f/9 - 1/4000 - Sunrise 08 Feb 2014 di #DarulQuran • #AnNamir

Perkenankanlah Doa-Doa Mereka Ya Allah • Selamat bercuti hujung minggu & selamat bekerja bagi yang berusaha mendapatkan rezeki yang halal lagi diberkati • #AnNamir #Islam #Nikon #candid (at Dewan Muktamar Darul Quran JAKIM)

Perkenankanlah Doa-Doa Mereka Ya Allah • Selamat bercuti hujung minggu & selamat bekerja bagi yang berusaha mendapatkan rezeki yang halal lagi diberkati • #AnNamir #Islam #Nikon #candid (at Dewan Muktamar Darul Quran JAKIM)