AnNamir™ | Ingat 5 Sebelum 5

Buat teman² fotog (yang bukam fotog pun boleh join) yang ada Instagram tu, boleh lah cuba hantar karya fotografi anda melalui apps #Pickture dan follow official @contest_club_pickture ni. Untung² boleh lekat hadiah apa² nanti (saya dah berhasil hihi), mana tahu kan ;) • Sila download & install apps Pickture di http://picktu.re ni. Senang nak faham penggunaan apps tu, dan jangan lupa buh nama “annamir2u” kat referrer dalam apps tu nanti ye 😁

Buat teman² fotog (yang bukam fotog pun boleh join) yang ada Instagram tu, boleh lah cuba hantar karya fotografi anda melalui apps #Pickture dan follow official @contest_club_pickture ni. Untung² boleh lekat hadiah apa² nanti (saya dah berhasil hihi), mana tahu kan ;) • Sila download & install apps Pickture di http://picktu.re ni. Senang nak faham penggunaan apps tu, dan jangan lupa buh nama “annamir2u” kat referrer dalam apps tu nanti ye 😁

Salam Maghrib • Jom ngaji kite weh! • #islamicreminder #AnNamir #islamicquote

Salam Maghrib • Jom ngaji kite weh! • #islamicreminder #AnNamir #islamicquote

"Sama tapi tak sama!" • #AnNamir #nikon_photography_ #moment #prayformh370

"Sama tapi tak sama!" • #AnNamir #nikon_photography_ #moment #prayformh370

Candid You! • Mengandid orang yang mengandid, best jugak :D 
• #AnNamir #nikon_photography_ #Candid • PS: Rasa pelik pulak bahasa “mengandid” tu huhhu… 
• Sambil² tu jom solawatan sobat²: Allahumma Solli Wa Sallim ‘Ala Sayyidina Muhammad Wa ‘Ala Aalih.

Candid You! • Mengandid orang yang mengandid, best jugak :D
• #AnNamir #nikon_photography_ #Candid • PS: Rasa pelik pulak bahasa “mengandid” tu huhhu…
• Sambil² tu jom solawatan sobat²: Allahumma Solli Wa Sallim ‘Ala Sayyidina Muhammad Wa ‘Ala Aalih.

Selamat Malam Semua • Doa & zikir sebelum tidur jangan lupa dilazimi agar meniti di bibir kalian, moga tidur kita kan lebih barokahnya insyaAllah • Info foto: Foto malam tahun baru 2014 sepuluh bulan yang lepas. Sekeping ni sehaja yang menjadi. Unedited kecuali crop & watermark sehaja • #AnNamir #nikon_photography_ #Goodnight

Selamat Malam Semua • Doa & zikir sebelum tidur jangan lupa dilazimi agar meniti di bibir kalian, moga tidur kita kan lebih barokahnya insyaAllah • Info foto: Foto malam tahun baru 2014 sepuluh bulan yang lepas. Sekeping ni sehaja yang menjadi. Unedited kecuali crop & watermark sehaja • #AnNamir #nikon_photography_ #Goodnight

Lunar Eclipse • Gerhana Bulan • Alhamdulillah Tabarakallah, dapat merakam sedikit momen gerhana yang malu² nak keluar di sebalik awanan nipis (dan jerebu) di bumi DQ sebentar tadi… • Unedited photo except for watermark & description • #AnNamir #nikon_photography_ #Gerhana #Eclipse

Lunar Eclipse • Gerhana Bulan • Alhamdulillah Tabarakallah, dapat merakam sedikit momen gerhana yang malu² nak keluar di sebalik awanan nipis (dan jerebu) di bumi DQ sebentar tadi… • Unedited photo except for watermark & description • #AnNamir #nikon_photography_ #Gerhana #Eclipse

Candid orang ye, nah candid hang balik 😁 •

Candid orang ye, nah candid hang balik 😁 •

Sesekali Dongaklah Nun Ke Atas Sana • Banyak yg tersurat & tersirat dalam penciptaan alam ini, begitu juga dalam setiap apa yg berlaku di sekeliling kita. Sentiasalah mohon hidayah dari Si Maha Pemberi, moga celik hati2 kita dengan nikmatNya… • #AnNamir #nikon_photography_ #nofilter

Sesekali Dongaklah Nun Ke Atas Sana • Banyak yg tersurat & tersirat dalam penciptaan alam ini, begitu juga dalam setiap apa yg berlaku di sekeliling kita. Sentiasalah mohon hidayah dari Si Maha Pemberi, moga celik hati2 kita dengan nikmatNya… • #AnNamir #nikon_photography_ #nofilter

اللِّهمَّ بِسمِكَ نَحيَا وَنَمُوتُ • 
Goognight igers 😴 • #AnNamir #mospira #Canon #Artsmoke #SmokeArt

اللِّهمَّ بِسمِكَ نَحيَا وَنَمُوتُ •
Goognight igers 😴 • #AnNamir #mospira #Canon #Artsmoke #SmokeArt

Ciptaan Allah Itu Sungguh Unik • Semut² kecil itu sekadar menumpang di badan semut besar untuk ke destinsi baru mereka. Ada beberapa ekor semut besar yang sebegini ketika saya bertemu momen mengujakan ini, Tabarakallah! • #AnNamir #Canon #Macro

Ciptaan Allah Itu Sungguh Unik • Semut² kecil itu sekadar menumpang di badan semut besar untuk ke destinsi baru mereka. Ada beberapa ekor semut besar yang sebegini ketika saya bertemu momen mengujakan ini, Tabarakallah! • #AnNamir #Canon #Macro

Goodnight • ليلة سعيدة • ราตรีสวัสดิ์ครับ • 안녕히 주무세요 • Selamat Malam semua, moga hari kita diberkatiNya. Salam lebaran ‘Eidul Adha juga buat sahabat² muslim saya, hayati sebaiknya pengorbanan Nabi Ismail dan ayahndanya Nabi Ibrahim ‘alaihimasSalam 😘 • #AnNamir #Canon #Vertorama #Landscape

Goodnight • ليلة سعيدة • ราตรีสวัสดิ์ครับ • 안녕히 주무세요 • Selamat Malam semua, moga hari kita diberkatiNya. Salam lebaran ‘Eidul Adha juga buat sahabat² muslim saya, hayati sebaiknya pengorbanan Nabi Ismail dan ayahndanya Nabi Ibrahim ‘alaihimasSalam 😘 • #AnNamir #Canon #Vertorama #Landscape

Senyumlah Duhai Kasihku 😘 • Dari arkib lama sehaja. Lupa info teknikal foto ni, kena rujuk kat #Flickr ambe (http://flic.kr/annamir) ada infonya ;) #AnNamir #Nature (at Sungai Chiling Waterfalls)

Senyumlah Duhai Kasihku 😘 • Dari arkib lama sehaja. Lupa info teknikal foto ni, kena rujuk kat #Flickr ambe (http://flic.kr/annamir) ada infonya ;) #AnNamir #Nature (at Sungai Chiling Waterfalls)

AsSalamu’alaikum & Selamat Pagi • Hati² & fokus dalam perbuatan/pekerjaan kita serta mulai segalanya dengan asmakNya; Bismillah… • #AnNamir #Nikon_Photography_ #Sunrise

AsSalamu’alaikum & Selamat Pagi • Hati² & fokus dalam perbuatan/pekerjaan kita serta mulai segalanya dengan asmakNya; Bismillah… • #AnNamir #Nikon_Photography_ #Sunrise

Somewhere in Cameron Highland • #throwback 2010 • #HDR #Canon #AnNamir

Somewhere in Cameron Highland • #throwback 2010 • #HDR #Canon #AnNamir

Kungfu Ball katanye! • Dari arkib lama dulu² saat Along baru pandai nak menendang bola, saat Paul the Octopus tengah glamer meramal juara WC waktu itu 😁 • #AnNamir #silhouette #Canon

Kungfu Ball katanye! • Dari arkib lama dulu² saat Along baru pandai nak menendang bola, saat Paul the Octopus tengah glamer meramal juara WC waktu itu 😁 • #AnNamir #silhouette #Canon